Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Josephvol.2 smith (2361 niezalogowanych)
1 Post

(Mefistofeles)
Wiking
jacku, to twoja wypowiedz jako pierwsza zionela ironią i "wszystkowiedzeniem", i nie przesadzaj z zolcia, bo widze ze jestes jednym z tych co maja sklonnosci do nadinterpretowania. A twoje zdanie , ktorego sie uczepilam , jest po prostu idiotyczne i jeszcze ten ton... że ŁADNIE moga powiedziec.
Fazi, nie moge ci podac aktow prawnych, bo prawnikiem nie jestem, i dlatego musze placic za to zeby prawnik zaja sie moja sprawa. Nie wiem co jesli partner wyjedzie do Anglii. Moj maz nie wyjedzie, bo ma tu za duzo do stracenia, a Anglia niczym nie zaskoczy.
Zreszta napisalam ze wszystko zalezy od sytuacji.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty
Nowicjusz
masz jakis problem chyba z rozumieniem tresci czytanej....

chyba za bardzo jestes zaangazowana w ta sprawe bo malo rozumiesz...

a moje zdanie , ktore tak bardzo ci sie nie spodobalo, ani nie byla ironiczna z mojejej
strony - tylko ty tak uwazasz , jest zdaniem doslownie zacytowanym z wypowiedzi pracownikow Nav do kobiety , ktora wlkasnie szukala pomocy!!!!!!!

mi zarzucasz *wszystkowiedzenie* a poczytaj sobie troche postow swoich , jestes osoba , ktora nie przyjmuje innego zdania do wiadomosci tylko uwazasz ze to co piszesz jest jedyna racja.... i tu sie mylisz, nawet takie same sytuacje moga miec rozne zakonczenia tak juz bywa w zyciu... i nie zarzucaj komus ze nie ma racji...

trafisz na pomocnych ludzi w urzedach pomoga ci , trafisz na obojetnosc to nikt ci nie pomoze.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
zapytalem o podstawy do tych aktow prawnych poniewaz jest tu jedna osoba ktorej druga polowa zniknela i podobno jest w anglii. druga sprawa jest ze tez po roku tutaj dowiedzialem sie ze pozwolenie (kazde roczne,trzy czy 5 letnie) jest scisle zwiazane z praca czyli podstawa wydania go i po utracie jej jest nie wazne wlasciwie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty
Nowicjusz
dobrze slyszales.... bo pozwolenie traci waznosc choc pani uwaza inaczej...

i chyba jak sie nie myle w wielu takich sprawach mozna miec pomoc prawna darmo a pani pisze ze placi kase .....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Pancia)
Wiking
no wlasnie nawiazalam taki watek bo wlasnie slyszalam od kilku osob ze jezeli ma sie pozwolenie na zasadzie laczenia rodzin, ale malzonkowie sie rozstaja i sa w separacji nie mieszkaja razem to pozwolenie takiej osoby automatycznie traci waznosc. niema pracy , a to ze dzieci chodza do szkoly to nie biora tego pod uwage . pozwolenie jest nie wazne i jest ta osoba tu nie legalnie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty
Nowicjusz
tak jak napisalas , pozwolenie stracilo waznosc a tym bardziej ze sa w separacji....
jezeli jedno z nich ktore nie ma pracy dostanie ja to stara sie o swoje pozwolenie ..

a to ze dzieci chodza do szkoly nie jest argumentem do otrzymania pozwolenia...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty
Nowicjusz
obok widze reklame polish wiec zadzwon tam tez ci powiedza ze takie pozwolenie traci waznosc...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Pancia)
Wiking
czy wystarczy ze zglosimy to na policje bo dzis sie wybieramy to oni to zalatwia? tymbardziej ze ojciec dzieci chce by wrocily do polski. dlatego ze boi sie ze jak wroci on to dzieci tu zostana i nie bedzie sie z nimi widywal
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Mefistofeles)
Wiking
Jacku, od mojej rodziny to 3 kroki w bok, ok? Ja na temat twojej nie napisalam ani slowa. A pomoc darmowego prawnika polega na tym, ze on udaje ze pomaga, bo wszytsko co powie mozna samemu sie dowiedziec w UDI , Navie, komunie , czy gdziekolwiek. Prawnik, ktoremu placisz SAM zajmuje sie wszystkim, a ciebie tylko informuje o postepach.
Gdybys czytal ze zrozumienim to bys wyczytal ze napisalam o separacji, nbatomiast jesli sie rozstali a nie ma orzeczonej separacji to pozwolenie nie traci mocy i juz. I ty napisales ze kazda sprawa jest inna i ja rowniez . Koncze temat.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Pancia)
Wiking
wazna wiadomosc ! bylismy dzis na policji i okazuje sie ze zeczywiscie jezeli ma sie pozwolenie na zasadzie laczenia rodzin ale malzonkowie sie rozstali i maja separacje , nie mieszkaja razem to pozwolenie traci waznosc tej osoby w tym przypadku zony. policja wysyla zawiadomienie ze musi opuscic norwegie natychmiast. bo nie pracuje. poprostu automatycznie wiza traci waznosc
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok